2020-05-12 12:49:33• hírek • Bede Emőke

Vizsgálatot rendelt el a kórház az intézményt ért vádak miatt - Videó

Az egyik román nyelvű hírportálon hétfőn jelent meg egy cikk, mely szerint a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház biztonsági személyzete vállalhatatlan stílusban utasított rendre egy vasárnap megözvegyült nőt és annak lányát, akik épp az elhunyt férfi halotti bizonyítványáért érkeztek az egészségügyi intézménybe.

A presasm.ro által közreadott szöveg tanúsága szerint a kapuban várakozó két nő – a biztonsági őr utasítására – először telefonon vette fel a kapcsolatot az urológiai osztállyal, ahonnan elméletileg azt a választ kapták, hogy a papírok ügyében csak az elhunyt felesége mehet be a kórházba. Ám amint az özvegy elindul a bejárat felé, az egyik őr utána szaladt, hogy feltartóztassa. A nő lánya szerint a biztonsági személyzet nem helyénvaló hangnemben szólt az édesanyjához, ezért a két hölgy is hasonlóképp ingerülten válaszolt. A szóváltás odáig fajult, hogy a helyszínre rendőrt kellett hívni, ám a helyzetet az egyenruhások megérkezése sem oldotta meg, a nő ugyanis a rendőri intézkedés mikéntjével sem volt megelégedve.


A replika jogán

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház közösségi oldalán reagált a sajtóban megjelent vádakra. „A két hölgy azzal vádolja a biztonsági személyzet tagjait, hogy verbálisan bántalmazták őket, amikor megpróbáltak bejutni az egészségügyi intézmény előterébe. Ezt azonban sem a biztonsági kamerák felvételei, sem az egészségügyi személyzet, sem maguk a biztonságiak nem erősítették meg” – olvasható a közleményben, melynek alátámasztására a kamerák által rögzített képsorokat is megosztották. Az ügy részleteinek pontosítására vizsgálatot indítottak.


A kórház ezzel párhuzamosan felhívja a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések okán a kórházba a betegek hozzátartozói nem léphetnek be, a halotti bizonyítványok kikérése pedig egy szigorú protokoll szerint zajlik, és a fentebb tárgyalt esetben is eképp jártak el végül.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: